Home PROJECTS COMPETITIONS PUBLICATIONS TEAM CONTACT

Apartment 213

LOCATIONLechería, Venezuela.
COMPLETION DATESeptiembre 2014.
PLOT AREA-
GROSS INTERNAL AREA130 m²
PROJECT MANAGEMENTArq. Maurice Canard, Arq. Adolfo Porras, Arq. Adriana Salazar.
PARTICIPANTSArq. Ana Villanueva, Arq. Alexis Guaiquirian, Arq. Carmelo Savarino.

At the beginning, this apartment had a well defined foyer, as well as an integrated space between the living room, the dining room, and the kitchen. From there, the access to the terrace opens up, revealing a view towards the canals, an outing to daily life. The private area comprises a guest room, and a secondary bedroom, with a shared bathroom, along with the main bedroom with a built-in bathroom. The initial concept was to amplify the social area, integrating the foyer with all other areas, allowing them to become a unified space, having, from its access, a complete view of it all. As the dining and living rooms represent very important elements, they were highlighted with a wall and ceiling work to define them as of different quality, although they belong to the same space. The dinning room is higher, which gives it a focus point within the space, while it is framed by the view and the supporting furniture. On the other hand, the living room is defined within a niche, to hold both relaxing and meeting activities. Both areas are enhanced by contrasting colors within a range of neutral tones, which make them pop up through different textures and finishes.